Sunday, 29 July 2012

Thanks Tag Kite ! :')

entry pasal PD yang aku post tadi sebenarnya ditaip oleh aku dari semalam lagi. then dalam tengah hari tadi aku sambung balik, petang tu aku pergi bazaar and baru kejap tadi berkesempatan aku post. aku baru je check cbox aku. ade sorang kawan blogger aku ni tag aku dalam blog die. terharu sangat! TERIMA KASIH AWAK!

baiklah, siape awak yang aku maksudkan tu? die adalah CIK IEZA YUSOF. die tag aku pade link LAWA yang ketige tu dalam entry blog die di sayamintakmaaf.blogspot.com.. terharu sangat aku tau sebab aku tak pernah terfikir pun akan ade orang nak tag aku :')


sangat-2 berterima kasih kepada IEZA sebab sudi tag aku :') sumpah terharu gilerr!!

TERIMA KASIH IEZA YUSOF!

Friday, 27 July 2012

Rindu nak updates blog :)

anyak hal yang terjadi sejak aku balik kolej ni. nak cerite pun tak tahulah nak cerita pasal ape. tak tahu mane yang best or penting. rase takde mood sikit bile berkaitan kolej. SERIUS ni tau!

baru berape hari duk kat sini, aku dah rase nak balik. entah ape yang buat aku jadi macam ni, aku pun tak pasti sangat kenape.. tapi ape-2 pun, aku cuma happy bile dapat pindah bilik and duduk dengan kawan-2 sekelas jelah. dorang memang happening and best punyer! :) cume keinginan aku nak balik rumah nilah teruk sikit. aku rase mybe sebab haritu cuti sebulan duduk lame kat rumah jadikan hati aku datang kolej tanpe dengan rela hati kot.

nak pergi kelas malas, nak buat assignment pun malas. rase teruk sangat dah diri ni sekarang. aku promise dah dengan diri sendiri nak buat yang terbaik semester ni tapi rase macam makin teruk lak sekarang. masalahnye, aku tak pasti ape masalah aku ni! haishhh...

however, aku memang berusaha lah jugak SIKIT-2 untuk berubah jadi okey cume tak tahu lah ni akan berhasil or tak. tapi yang pasti, aku memang tengah mencube walaupun aku rase kali ni payah sikit. and yang peliknye, aku memang tak tahu kenape aku jadi macam ni!!!


okay, gadis ini sangat rindu untuk meng'updates' belognye :) 


Sunday, 22 July 2012

Already makes a decision :)

okay guys, aku dah buat keputusan untuk balik ke kolej ESOK ye. tak ape kot ponteng sehari untuk semester ni. ngee~ jahatnye niat aku. dah lah bulan puase ni. alah, lagipun aku baru nak beli barang-2 semue harini. and aku penat jugak semalam edit and pindahkan entry dalam blog lame ke blog ni semalam. haha! takde maknenye adilaaa~

yang aku risaukan sekarang, akak yang nak pindah bilik sekali dengan aku tu. Kak Asrah namenye. dah semue penghuni bilik yang kitorang nak masuk ni tak datang, macam mane entah die bile dah sampai sane nanti. aku text die time sahur tadi takde balasan pulak dari die. adeyyy~ penghuni tetap bilik tu pulak member sekelas aku yang nak balik kolej esok jugak tu. papehal aku harap Kak Asrah boleh settlekan lah hal die pindah bilik tu sebab aku akan settlekan pasal aku esok.

well, tadi aku pergi jenguk blog kawan-2 lame aku. makin rindu zaman sekolah pulak bile twins aku Si Banyak Cakap ni keluarkan ayat DAH MACAM REUNION tu dalam latest blog post die time terjumpe kawan-2 lame dekat pasar malam. rase macam nak jalan kaki pergi sekolah lagi je dengan die. ahaks! selain tu aku pergi tinjau jugak blog Mak Angkat Aku dari sekolah rendah ni jugak. serius aku rindu sangat kenangan time sekolah dulu. haha! banyak entry aku asyik pasal rindu je kan? nilah impaknye bila berjauhan dari tempat kite membesar and semua kawan-2 bawak haluan sendiri termasuk Mr.Sayangku. MACAM AKU NI YANG JAUH TERPELANGTING KE NEGERI LAIN


howaa~ penat dah aku berblogwalking dari semalam lagi. rase macam dah tak larat nak WALKING pergi beli barang nanti.. [ okay, aku tipu yang tak larat tu ] ngee~ however, aku try lagi berblogwalking sebab Facebook aku Nur Adila Luria sudahpun ditutup and tak tahu bile lagi akan dibuka :) so aku bosan! bosan! andBOSANNN!

baiklah, aku nak melencong ke blog-2 bertuah yang akan ditinjau oleh aku lagi. papehal aku updates lagi blog kalau ada cerita yang aku nak kongsikan :)

chow daa~

Saturday, 21 July 2012

Selesainya Hari Pertama Ramadhan :)

syukur alhamdulillah, berjaye jugak kita laksanakan kewajipan kita berpuasa pada hari ini and semoga hari-2 selepas hari ini pun same sehinggalah berakhirnya bulan Ramadhan kali ni :) mesti korang tengah kenyang baru lepas habis makan kan? tak pun ade yang pergi terawih ke kan? aku tak dapat join terawih malam ni sebab kejap lagi nak pergi beli barang untuk balik kolej esok. uhuhuw~ takpe, aku rase dekat kolej lagi best nak beramal ibadat sebab kat sane aku lebih terdorong dengan keagamaan. yelah, name lagi kolej islam kan? ngee~ ;D

entry aku tadi suruh korang makan kurma dulu kan time berbuka? haha, aku tak makan pun kurma tadi sebab awal-2 lagi dah habis. beberape hari lepas mak aku beli khas untuk bulan puase, tup tup harini dah tak ade and tak tahu lah siape yang melahapnye. aku makan berape biji je kot semalam :p hakhak. orang dalam rumah ni memang suke sangat buah kurma ye. sekejap je habis bile beli so tak hairan lah bile kurma yang dibeli beberape hari yang lepas habis dimakan oleh penghuni rumah ni sampai tak ade sebijik pun tertinggal kan? hikhik!

haa~ aku nak beli kurma lah kejap lagi nak bawak balik kolej. boleh makan time sahur ke kan? almaklumlah, ni first time aku berpuase dekat kolej. excited lah jugakk.. SIKIT. ngehee~

Habiskan masa dengan berblogging :p

ASSALAMUALAIKUM!
aku baru je berblogwalking, tinjau-2 blog yang aku rase berkenan nak singgah harini. ramai yang habiskan mase harini dengan berblogging untuk menahan diri dari lapar :) HAHA,! macam-2 lah.. ngee~ tapi bagus wehh, dari surft internet dengan hal-2 yang boleh memakruhkan puase kite, baik kite layan blog kawan-2 kite yang kite kenal or suke singgah bace entry-2 diorang kan?

aku ni pun harini habiskan mase dengan berblogging. singgah situ singgah sini. saje belajar cara menaikkan traffic blog tapi aku masih lagi tak tahu nak buat macam mana and masih lagi tak faham.. ngee~ dalam Facebook pun aku tengok ramai yang post tak sempat bersahur lah ape semua. meriah betul lah. belum raye lagi ni. kalau raye aku rase berat giler lah Facebook tu nak menampung luahan-2 and wish-2 all muslims facebooker nanti erk? hohoho~

ohyea, lagi berape jam je lagi waktu untuk berbuka. aku dengan mak aku ni tengah fikir lagi nak masak ape harini. haha. actually, mak aku jelah yang tengah fikir sebab die Chef Besar dalam rumah ni. aku ni cume pembantu die je. alah, sebagai pemotong sayur je aku ni biasenye. kalau up sikit jawatan, sebagai TUKANG RASE and TUKANG TENGOK :) bertuahkan mak aku ade satu-2nye anak perempuan macam aku ni kan? haha, takdelah.. aku pandai lah masak. menu berat pertama aku masak time aku darjah 5. aku masak ayam masak merah. time tu family aku balik kampung. aku malas nak balik, aku stay kat rumah then ajak member overnight. tak sedap lak kan kalau tak bagi member makan duduk rumah, dah lah suke-2 ajak datang overnight, nak bagi makan pun susah, mane boleh macam tu kan? so aku pun call mak aku tanye resipi ayam masak merah. nasib time tu ade semua bahan, so aku pun dengan senang hatinye masak untuk bagi member makan.

alhamdulillah, first time masak tu dah dapat buat member aku makan dengan berkali tambah. haa~ tu baru first time tu, belum sekarang yang dah pro ni kan? ngeee~ angkat bakul sendiri pulak dah. haha! tak apekan? sekali sekale. okeylah, aku ni asek dengan blog je, sampaikan barang-2 pun aku takde pergi beli lagi. serius weh, aku rase malas nak keluar rumah siang-2 di hari pertama Ramadhan ni. ;)

esok dah nak balik kolej. barang masih lagi belum beli. assignment pun ade yang tak siap lagi. malasnye rase nak balik sane tapi tulah, aku baru je berazam nak jadi student yang lebih baik untuk semester ni. cam hangat-2 tahi ayam pulak rase sekarang. hahak! sian mak ayah aku yang nak sangat tengok anak die berjaya dalam pelajaran. takpe-2 mummy, sekarang je kakak macam ni. esok luse dah ade kat kolej nanti azam kakak naik balik nanti. i promise you my lovely mum! mmmuuahhh!

okeylah, aku malas nak taip lagi sebab aku takut lari dari tajuk lepas tu tak tahu nak buat tajuk ape. ngee~ teruskanlah habiskan mase dengan berblogging harini ye! tapi jangan sampai terlepas waktu berbuke sudah. ade ke orang terlepas waktu berbuka semate-2 berblogging? nonsense je kan? but boleh jadi jugak kalau die tu jenis bloggerholic kan?

ahh, papehal, aku ucapkan selamat berbuka untuk korang ye :) sebelum makan bace doa berbuka puase dulu and jangan lupe kurma harus dimakan terlebih dahulu. kalau ade kurma lah :) biasenye kurma ni forsurely akan ade time puase kan? huhuhuw~

.callobeteh.







gadis ini yang menaip,

Meriahnya Ramadhan di Facebook ;)


haha, dari semalam lagi aku tengok kawan-2 Facebookers aku meng'updates' status diorang pasal bulan puase ni. and aku pun baru je semalam meng'updates'nye. Ramadhan sekarang sangat meriah ye dalam Facebook. dengan adenye laman sosial macam tu, senang je kite nak wish ape-2 untuk kawan-2 yang dekat mahupun jauh dari kite kan? macam-2 boleh kongsi tapi berpada-pada lah kan? ni aku tengok sampaikan nak berak pun boleh lagi luahkan kat situ, mane boleh kan? memalukan diri sendiri je. aku nak tegur kang takut touching pulak. kang tak pasal-2 ade yang block aku nanti. ngeee~ :D

well well well, harini dah 21hb dah. esok aku akan pulang ke kolej. rase malas sangat nak balik sane bile dah lame duduk kat rumah ni. barang-2 baru harini nak pergi beli. macam banyak jer yang nak dibeli tapi entah lah, aku tak buat lagi senarainye. pagi tadi on Facebook sekejap, tengok ramai betul yang post suruh bangun sahur. macam-2 betul lah diorang tu. mood kite yang tak okey pun jadi okey bile ade manusie-2 yang kepale poyo macam diorang tu.. haha!

okeylah, aku malas nak taip panjang-2 dalam entry ni. nanti kalau ade mase aku updates lagi ye :)

amek kau, penangan bulan Ramadhan untuk Facebook :)






gadis ini yang menaip,

Friday, 20 July 2012

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak :)

ASSALAMUALAIKUM!!
pejam celik pejam celik, sekejap je mase kan? dah masuk bulan Ramadhan dah kite :) excited lak rase nak raye WALAUPUN bahang happy time raye semakin berkurangan sekarang untuk aku. ngehehe~ aku harap puasa tahun ni lebih baik daripada puasa tahun-2 yang lepas :)

ohyea, ni tahun first ye aku berpuase dekat kolej. tak tahulah macam mana aku ni puase dekat kolej. HAHA! aku kurang makan kat rumah. tapi dekat kolej banyak betul aku makan sampaikan tiap kali parents aku datang amek aku mesti dorang terkejut tengok saiz badan aku yang naik secare mendadak. ngeee~

aku tengah decorate belog ni tadi,Erol call aku. sekejap je bercakap sebab die ade duit syiling sikit je. dah habis ucap selamat berpuase, tanye-2 khabar tu, terus padam. haha! tak apelah, aku puas hati lah sikit dapat dengar suare dia malam pertama Ramadhan ni :)

22hb dah nak balik kolej. aku pun dalam menyibukkan diri membuat assignment aku tangguh sepanjang cuti ni. okay, done for now. sekadar mahu mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak. sama-2 kita kumpul banyak pahala di bulan yang mulia ni okay!







gadis ini yang menaip,

Saturday, 14 July 2012

merindui seorang SAHABAT :')

Syaidatul Aisya. sahabat aku, yang paling aku sayang. since form 4 kenal die sampailah sekarang, masih belum ade lagi someone yang boleh ganti tempat die sebagai sahabat sejati aku. and aku tak pernah berharap pun akan ade somebody ganti tempat die :')

tiap kali aku tinjau belog die. aku akan bace luahan hati die untuk aku yang die luahkan bulan Januari yang lepas. seriously, aku menangis tiap kali bace entry tu. aku terharu sangat and aku happy sangat sebab die still ingat kat aku walaupun kitorang dah lama berjauhan. walaupun aku menangis tiap kali bace entry tu, aku tetap nak bace tiap kali aku stalk belog die.

Sha, serius saye cakap yang saye rindu sangat kat awak. tiap kali saye ingat balik kenangan lame kite, saye mesti nanges wak. saye rindu nak lepak dengan awak, sebilik, serumah dengan awak. rindu nak jalan kaki pergi sekolah dengan awak. rindu nak naik motor sesame dengan awak. rindu nak buat everything together like the past with you, sayang!

korang bacelah entry yang die buat khas untuk aku ni, To My Dearest Twin tajuknye. yep, memang dulu ramai yang cakap kitorang macam kembar sebab kitorang selalu bersame. punye minat yang same. banyak jugak barang yang aku ade sebelum kenal die then tetibe time kenal die kitorang tergelak and terkejut sesame bile tengok barang-2 kitorang banyak yang same. jangan percaye die cakap aku cute ape semue tu sebab walau macam mana pun, die tetap yang paling cantik and cute dari aku :)

aku ingat lagi kitorang mule bertegur time kelas kitorang buat BBQ dekat Monica Bay. die dengan beberape lagi kawan-2 kitorang tumpang kereta aku. time tu die tengah couple dengan Iwan. lelaki yang tak pernah hargai die. tapi sekarang die dah ade prince charming die yang tersangatlah lebih baik and handsome dari si Iwan tu :) alhamdullillah and aku harap hubungan diorang kekal sampai bila-2.. AMIN..

kitorang start rapat pulak time dah lame kenal-2, keluar same-2, banyak pulak persamaan yang ade pade kitorang bile dah selalu bersame. bagi aku, satu kenangan pun sangat berharga untuk aku lupakan. time sekolah dulu, ade jugak sesetengah orang cakap die gedik kesnye die minat Cinta Laura. then aku tak nak die sedih, aku cakap "GEDIK LEBIH BAIK DARI HIPOKRIT" yep, sampai sekarang aku rase memang betul sebab sekurang-2nye die jadi diri sendiri, bukannye atas dasar lakonan untuk tarik perhatian sape-2.

kitorang pernah gaduh. selalu jugak gaduh. tapi tak pernah lame-2. paling lame time aku buat salah dalam hal personal die. time tu aku memang tersalah then ade something yang tarik perhatian aku untuk teruskan time tu. memang time tu die kecewa dengan aku and aku pun kecewa dengan ape yang aku dapat tahu, tapi semue tu tak dapat nak bandingkan langsung dengan kasih sanyang aku terhadap die. aku sayang sangat die. die memang satu-2nya kawan yang paling aku sayang.

family die aku dah anggap macam family aku sendiri dah. parents die pun aku panggil mak dengan ayah. start family aku pindah Puchong, aku stay Kemaman habiskan tingkatan 5 aku tinggal dekat rumah die. macam-2 hal yang dah kami lakarkan sebagai kenangan sepanjang tinggal sesame kat rumah die. adik-2 die semua lelaki, aku okey dengan diorang sebab adik-2 aku pun semuanya lelaki. kakak die study dekat UiTM Chendering, Terengganu so jarang balik rumah tapi kakak die memang baik lah. aku pun panggil kakak die kak long. :') rindunye setiap saat time bersame die dulu. rase rindu kali ni lebih daripada rindu Mr.Sayang tau! serius aku cakap memang aku rindu sangat dekat Sha :')

Woi Sha, saye sayang sangat kat awak tau. ni bukannye luahan hati seorang lesbian ke ape, tapi ni luahan hati seorang sahabat untuk awak. masuk ni dah 2 kali saye buat entry pasal awak. harap belog lame tu saye delete semua yang lepas-2 untuk jadi sumeone yang baru je jadi ade yang ni je. ngee~ saye harap lain kali kite ade mase untuk spend time together lagi. rindu kau gile-2 doe!

okey aa, aku sedih lah nak taip panjang-2 lagi. nanti lain kali kalau aku ade rase nak taip lagi pasal persahabatan aku dengan SI BANYAK CAKAP tu, aku sambung lah lagi ye :') rindu rindu rindu sangat kenangan dulu :')

















gadis ini yang menaip,