Sunday, 21 October 2012

perasaan yang amat MENYAKITKAN (!) :'(

pernah tak korang rase ape yang korang buat asyik salah je pade orang lain? pernah tak korang rase korang tak tahu nak buat ape untuk tenangkan hati korang bile orang lain tak pernah fikir perasaan korang? susahkan bila apa yang kita buat untuk orang lain tak pernah orang tu nak hargai or nak ingat ape yang pernah kita buat untuk dia :')

berkawan memang senang tapi nak dapatkan yang terbaik tu memang susah. kite takkan kenal die tu macam mane selagi kite tak stay dengan die selama berhari-hari, berminggu-minggu, berbulan-bulan or bertahun-tahun. so far kawan yang paling lame yang pernah stay dengan aku adalah SHA. my besties foreverlasting. yeah, tak akan ade pengganti die and aku yakin sangat memang TAK AKAN PERNAH ade yang dapat gantikan die dalam kamus hidup aku dari dulu sampai sekarang.

dalam berkawan, ape yang aku belajar, setia, jujur, no touching-2, tak berkira and macam-macam lagi. tak semestinya ape yang aku kate ni JUST untuk kawan baik aku SHA. aku maksudkan dalam berkawan so untuk semua lah yang berkawan dengan aku. JELES, yeah, jeles memang penting dalam persahabatan sebab dari situ kita dapat rase yang kita sayang sangat kawan kita tu sampai takut kehilangan die. buat mase sekarang, kawan yang baik dengan aku dekat kolej, Azza, Mira and Jannah. tapi aku tak tahu sampai bila hubungan ni akan kekal dengan baik. hati orang kite tak pernah dapat agak tapi so far diorang ni memang baik and aku harap sangat hubungan kitorang akan terus baik sampai bila-bila.

cukuplah dengan beberape orang yang tak pernah berhenti cakap belakang aku, berkira dengan aku, tak jujur nak berkawan dengan aku and selfish untuk hidup diorang. tak ape, aku maafkan diorang walaupun diorang tak pernah nak minta maaf tapi sekurang-kurangnya fahamlah yang aku ni pun manusie biase. ade jugak tahap kesabarannye :') atas cerita yang diorang jaja pade kaum muslimin pun tak ape, Allah Maha Mengetahui, Allah tahu kebenaran disebalik apa yang sebenarnya terjadi.

kadang-kadang aku rase hidup aku ni tak normal macam orang lain. dari sekolah timbul Eff kawan dari kecik my EX-Fiance-To-Be time aku baru bine impian untuk bersame Mr.Sayang. timbul masalah dengan Ex kawan aku si Hafizi yang salah sangke dengan aku. ade yang cari pasal dari kisah lame. ade yang hack facebook aku. aibkan aku and yang paling teruk sekali ade yang buat cerita aku dah ade anak sekarang. aku terfikir gak kenape semue ni terjadi dalam hidup aku dalam mase yang singkat? i mean, terjadi dalam tempoh yang dekat. baru je 2 tahun kot habis sekolah tapi dah macam-macam cerita. semua ni buat aku takut nak berdepan dengan hari esok, esok, esok dan seterusnya.

aku tak nak berdendam dengan sape-sape. tambah-tambah lagi dengan kawan lama. aku tak nak! aku sayang semua kawan-kawan aku tapi kenapa harus jaja cerita yang bangang pasal aku? tak boleh ke buat hal sendiri je? agak-agak lah nak buat cerita pun kawan :') okay, thanks sebab jadi fans aku sampai sudi cerita pasal aku, ikuti perkembangan diri aku walaupun segalanya memang hancuss belake :') jadikan aku sebagai selebriti murahan untuk hiburan diri sendiri. best sangat ke tengok orang kena hina ape semua? best sangat ke? aishhh! sabor jelah aku.. :'(

tak habis pasal tu, datang lagi pasal hal dekat sini. tak tahu ape motif tiba-tiba berubah. be matured lah. don't childish sangat. penat lah aku nak sogok gula-gula tiap hari untuk kesenangan hati korang. tak bagi, menangis mengadu kat mak. suke sangat lah kan macam tu? tolonglah, kite ni dah besarlah. sepatutnya matang dalam pemikiran. nak manje tak ape, okay aku pun jenis manje gak. tapi biar kena dengan tempat and mase lah. just behave yourself. think positive about other people. orang tak akan kutuk kita kalau kita tak kutuk orang dulu. stop seksa perasaan orang untuk kebaikan diri sendiri. kenape nak marah aku baik dengan orang lain kalau dulu korang yang buang aku? fikirlah. bukan payah pun nak fikir. kalau salah orang korang boleh  nampak and boleh fikir macam mana nak buang orang dalam hubungan persahabatan korang, kenapa tak boleh fikir kenapa jadi macam ni sekarang?

tolonglah, aku penat lah nak bincang lagi dengan korang then korang buat balik. aku penat lah. penat sangat-sangat! jangan buruk sangke sangat dekat orang. lame lagi lah kite kat sini. kalau ni last semester tak ape, aku pun tak kisah mane tapi ni lame lagi. time tengah exam lagi ni. tension tau, TENSION!

== SORRY, THERE'S NO PICTURE ALLOWED WITH THIS ENTRY ==

No comments:

Post a Comment