Thursday, 20 December 2012

Cinta zaman muda dulu.

maaf, entry ini hanya untuk berkongsi cerita zaman aku mude-2 dulu. cehh! macam sekarang dah tue je. eh kire tue dah tau dah melebihi 18 tahun sudah okey! bangge semacam je rase perasaan ketika ini. kuikui~ sape yang tengah bace sekarang ni umur atas 18 tahun angkat kening sekali! tak nampak lah! lagi sekali.. angkat kening sekali... oh maaf, sape yang ikut tu memang blablablabla laa yek sebab dah name bace blog memanglah aku tak nampak kan? *okey maaf* ---> kita geng! *SETT*

aku dulu first couple time standard 6. that time pergkhh jangan cakap lah, macam hape je. si S lah ajak aku couple time tu kire die 'lamar' aku dekat luar tepi pagar sekolah. memang lawak bile kenkadang die ade bonceng aku naik basikal hantar balik rumah. hey! pengorbanan tu ye sebab sekolah tengah-2, rumah die right side n rumah aku left side. sanggup okey die hantar aku balik rumah lepas tu baru balik rumah die. serius memang cinte zaman dulu kala sebabnya naik basikal tulah.. hakhak! dah banyak konflik, orang ketige keempat masuk, putus. okey CINTA KERA betul lah!

lepas tu time form 1 aku stop kejap couple then continue balik relationship aku dengan si S sekejap je tak sampai sebulan sebab ade lagi haa lalat-2 yang menyibuk nak memeriahkan drama kami. terus aku blah then time form 2 aku couple dengan si F. si F ni memang grunge lah. eleh, memang orang panggil die grunge pun sebenarnya. si F ni pulak budaknye selalu ponteng kelas, kerja sekolah tak buat. mase orang tahu kitorang declare memang riuh jugaklah. bukan riuh happy ke ape tapi riuh tak setuju. haha! aku sebenarnya accept him coz aku tak boleh lah bile orang ajak couple then tunjuk icon mesej muke sedih-2 segala bagai lepas tu datang rumah pulak buat muke toye jadi aku terima jelah. lepas hal si S dulu, aku jadi payah lah nak sayangkan orang lagi sebab dah serik kot time tu.

tepat sebulan, we're brokeup coz i can't stands with him anymore. aku tak dapat buat hati aku sayangkan die, and at the same time adik angkat die cari gaduh dengan aku sebab die suke si F tu. dorang ni kire satu geng ponteng kelas lah. isap rokok sesame ape sume so start si F dengan aku, die banyak jugak berubah. jarang ponteng kelas jadi adik angkat die yang dah sememangnya suka dekat die tu jeles and marah lah kan so aku pun mintak clash. ITSOVER. CINTA ORANG UTAN betul!

form 3 aku stop couple. no story for form 3.

form 4 ramai bebudak baru masuk sekolah aku. yelah time tukan dah habis PMR. budak dari sekolah premier yang keputusannya tak berapa okey kena tendang masuk sekolah aku. ade sorang ni si S, alah S jugak. tapa tapa, aku jadikan dia SR lah senang. okey entah macam mane si SR ni ajak aku couple. time tu aku ni nak ke tak nak nak ke tak nak lepas tu entah dari mane semangat tu datang, cakap.. nak lah! *gedik* then kitorang pun declare. dah hangit-2 bercintan tu ade pulak dah manusia terdahulu dalam hidup dia buat hal and aku dapat tahu si SR ni.. adelah somthing wrong time tu menjadikan aku minta clash. then ITSOVERTOO. CINTA CIPENZI!

cuti sekolah akhir tahun time form 4, aku kerja dekat Pasaraya Borong Sakan. alah tak nak buang mase kan time cuti sekolah. aku dengan kawan sekelas aku si T kerja dekat Sakan Kemaman tu. haa~ sesape yang duduk area Kemaman tu memang dah sebatilah dengan nama and ghupe pasaraya tu. hakhak! akhir tahun tu sebelum berhenti kerja untuk masuk sekolah balik, ade sorang pekerja dekat Sakan si F, alahhhh! F jugakk! FZ lah aku gelarkan dia, haa~ si FZ ni memula die panggil aku adik lepastu aku tak tahu macam mane tetibe boleh couple. siryes memang aku tak pasti macam mana boleh couple tu. aku rase aku tak pernah accept die tapi die anggap kitorang couple. at the same time, aku rapat dengan ehem ehem.. mr.sayang aku lah ye.. hihihi~ walaupun mr.sayang kerja sekali dengan kitorang, die tak rapat sangat dengan si FZ tu.

masuk sekolah untuk form 5 and mr.sayang pulak masuk upper 6, aku dapat tahu something pasal si FZ. mr.sayang aku ni berkawan rapat dengan adik si FZ, die cakap dekat aku adik si FZ banyak cerita pasal si FZ dekat die and die suruh aku berhati-2 lah dengan si FZ tu. at the same time jugak, akak yang kerja dekat Sakan tu selalu contact aku report pasal si FZ and aku dapat tahu die menggatal dengan staff baru kat situ and yang paling BEST, die couple dengan akak yang selalu report pasal die dekat aku tu. tapi time tu aku tak sedih pun sebabnya aku tak tahu mase mane kitorang boleh couple and aku memang dah agak sebenarnya. awal masuk kerja situ dulu tu ade staff yang bagitahu aku pasal die awal-2 lagi tu yang aku tak terkejut tu. ngehehe~ aku siap cakap pade akak tu "tak ape kak, dila tak sayang pun die". kahkah!

8 Januari 2010 aku clash dengan si FZ. CINTA GORILLA!

and the last one right now punya relationship with AA :)))) start from 11 Januari 2010 beberapa hari lepas clash dengan FZ . sangatsangat cepat bertukar cinta . bahaha :'D

No comments:

Post a Comment