Sunday, 16 December 2012

Sokongan untuk Skuad Bola Kita.

beberapa hari yang lepas, kite dikejutkan dengan satu keputusan bolasepak yang amat mendukacitakan apabila skuad Harimau Malaya kite tertindas 2-0 dek skuad Gajah Putih (Thailand). yep! sangat menyedihkan.. malam tu dalam facebook dan twitter aku tengok  bermacam-macam post dari peng"tweet" dan facebookers post dari awal perlawanan sampailah habis perlawanan. pasal padang, pengadil berat sebelah dan sebagainya. dimase pertame perlawanan aku tak tengok, just ikuti perkembangan dalam facebook dan twitter sahaja. tapi bile dah separuh mase terakhir tu aku dah tak tahan kan time tu rase nak jugak tengok terus pergi tengok. aku sebenarnye malas nak tengok sebab aku takut kaki aku ni ha menendang sekali dengan pemain-2 bola tu. diorang tak ape tendang bola tapi aku ni kang tv tu yang jadi mangse. aku memang tak boleh la tengok bola ni. nampak skuad lawan kecik besar kecik besar je. (terover pulak,maaf!)



okey, macam nilah.. kenape aku nak ungkitkan kisah yang dah lepas tu? sebenarnye sebab nilah.. aku cume nak kongsikan feeling akulah malam tu. memang lah sedih sebab kalah cume aku terkilan pade segelintir rakyat kite ni ha.. pelbagai jenis sokongan yang diberikan untuk Skuad Bola negara kita tapi yang paling aku sokong suruh berdoa untuk bantu skuad kite, yelah nak pergi tengok dekat Thailand tu susah, jauh lah jugak kalau jalan kaki or berbasikal kan.. dah suruh-2 berdoa tu boleh pulak menyumpah and bukannye seorang tapi ramai.. aigoo~

hey, kalau Allah tak izin Malaysia menang haritu memang tak akan menanglah kite. adatlah bertanding ada menang kalah, main kotor belakang kirelah biase propa bagi yang berduit kite tak ade kuase nak lawan. kite kalah bermaruah okey! tak main kotor, usaha gigih! nampak tak pemain-2 kite malam tu berhempas pulas semate-2 nak naikkan name negare kite? tak payahlah sampai nak menyumpah-2 sesape dalam permainan tu. Allah maha mengetahui, Dia yang tentukan segalanye. kenape takdir jadi macam tu, hanya Allah saja yang tahu..

satu lagi pasal nyumpah-menyumpah ni, aku bukan ape, kesianlah pade orang yang berdoa untuk kemenangan Malaysia malam tu, sangat menaruh harapan. ade ke patut, orang duk berdoa kite ni duk menyumpah. adooyai~ macam mane doanye nak terangkat? fikirlah peeps.. bukan kite yang tentukan semuanya. Allah. jadi kenape kite nak menyumpah atas ape yang dah ditetapkan? berdoalah biar skuad kita berjaya buat mase yang akan datang and makin kuat dalam setiap perlawanan.

SELAMANYA HARIMAU MALAYA!

No comments:

Post a Comment