Tuesday, 26 November 2013

result oh result.

assalamualaikumm.

baru tuka blog theme. pakai blogskin plak sekarang. but i think kompem nanti aku akan pakai and adjust balik yang lame punye tu. haha!
well, well, well...
tengah cuti semester sekarang memang syok sebab tak payah nak fikir pasal assignment, shooting, bertugas or apa-apa yang aku kena buat biase dekat kolej. ohsemmmm~
tapi semalam aku dapat tahu si pacik ni cakap member dia si Acikikam bagitahu dia yang result dah keluar.
patotlah sebelum dia bagitahu aku tu (OTP) bunyi suare dia cam cuak + tak reti nak duduk diam, ghupenye pasal kes result dah keluar.

aku dah dapat information pasal tu ape lagi terus minta izin, wah izin mak kau gittew~ dengan pacik tu nak call si twin Averell aku macik Myra. i call her but she's not answer then i decided to text her.
while waiting she reply my text, hati aku ni usoh cakap ler, memang tak tahu nak cakap macam mane. perasaan bercampur baur! aku nak check, time tu limit ternet aku cut off tetibe. i thought it's finish already but not yet lorhh.
lagi pulak aku pergi beli topup broadband dengan mak aku kejap. balik rumah tu aku try on balik broadband sebelum masukkan topup tu tengok it's still can be used so aku simpan lah topup yang aku beli semalam.
sabor jelah~ yelah! dah tarikh seminggu lagi boleh pakai ni semalam cut off for a while no wonderlah aku cam shock kejap sampai pergi beli topupnye.

dah buka portal kolej, aku tengok maklumat diri pelajar tak ada. ouh my, APAKAH??
memang agak sedikit bengang ye.. adakah aku telah ditipu? ye! itulah yang bermain di fikiran aku time tu.
dah lah cuak gila fikir pasal result, boleh pulak tengok tak ada pun result keluar.
aku bagitahulah pacik tu hal tu, dia cakap memang Acikikam dah tengok result dah keluar.
tweeting dengan macik Myra dalam twittah pun dia cakap tak ada result keluar.

then lepas subuh tadi aku online pesbuk aku nampak member seperjuangan aku Wan updates dia punya status like this :

so, maknenye pointer tu memang keluar tapi tak betul. yang rasminya akan keluar nanti. HAHA!

haish! saje je buat aku cuak bagai nak rak. kihkih~ papepun memang aku risau fikir pasal result RASMI yang akan keluar nanti..
erkhhh~~~



Monday, 25 November 2013

Hati kita.

okey, semalam nak update blog tak dapat sebab ada masalah yang tertentu. eheh!
Hati kita. kenapa aku buat tajuk entry macam ni?
sebab aku nak cakap pasal hati kitalah! tak kan nak cakap pasal shopping pulak kan?
hati kita ni, tak siape boleh faham. kecuali! Allah SWT dan diri kita sendiri.

aku cuba nak jadi yang baik untuk sesiapa saje yang aku rasa penting dalam hidup aku.
orang yang aku sayang, ya! aku nak jadi yang terbaik untuk diorang kalau boleh.
heh~ orang yang aku sayang, diorang tu tak bermakna aku ramai boyprengg ke ape okey!
jangan fikir bukan-2 ye. ehehe~
maksud aku macam family, kawan-kawan rapat dan juga si dia :')

macam korang jugak, mesti korang nak jadi yang terbaik jugak kan untuk sesiapa yang korang sayang kan?
hurmm, kadang-kadang apa yang kita buat untuk orang yang kita sayang dan kita rasa benda tu baik untuk semua orang, salah bagi diorang.
aku pernah jugak terlintas dalam fikiran ni, kenapa payah sangat orang nak faham hati aku? kenapa orang payah sangat nak terima apa yang aku buat untuk diorang?
sungguh cakap, aku sedih bila apa yang aku buat tak semua orang dapat terima.
tapi, tak siapa dapat faham hati aku ni.

Saturday, 16 November 2013

welcome back HOME, Adila :)

ASSALAMUALAIKUM.
1st of all, aku nak ucapkan terima kasih kepada sesiape yang sudi dropped by dalam laman belog aku yang tak seberapa menyeronokkan ni.
tak ada ape yang best pun tapi still ade jugak yang singgah so memang aku bersyukur jugak.
buat aku sedar yang aku tak banyak merapu sensorang. kihkih.

well, harini dah hari ke-5 aku duduk rumah. ye, Adila! WELCOME BACK HOME!
hahaha. seronok. dah balik rumah dapat pulak jumpe budak kecik. yay! sukkee~ jadi babysitter ler aku cuti semester kali ni. kihkihkih~


sepanjang jage budak kecik ni serius aku cakap memang aku pening time balik hari pertama tu.
tension sebab dia ni kuat nanges. pengalaman pertama kali jage budak kecik yang baru 60 hari lebih macam dia ni memang payah mak oi.
papehal, bila dah masuk hari ke-5 aku balik ni ALHAMDULILLAH syukur aku dah boleh handle and tahu nak jaga dia macam mana. almaklum lah, tengah praktis untuk mase akan datang. cakap na jadi ibu mithali, iye idokk? *gedik*

okey, aku banyak nak story-mory dalam blog ni. pasal Raya Aidil Adha aritu yang aku tak dapat balik sebab kena bertugas settlekan esaimen kelas Cik Ju. pasal semester ni aku paling banyak keluar pergi jenjalan dengan kenkawan, dengan si Dia *ehem-ehem* and rombongan kelas lagi pasal esaimen jugak. haiyoo~ veryyy long journey lah this semester. but it's great! yeah, kenangan last dengan kenkawan sekelas, lepas ni diorang tak ade dah dengan aku. diorang praktikal, tinggallah aku jadi budak junior semester 1 balik.. what a sad story.. :'( tugas aku cuti ni pulak, cari tempat praktikal untuk semester 6 nanti. ouh btw, i baru semester 5 yep masuk semester baru nanti. bulan 4 tahun depan baru i semester 6.. what a sad story too.. :'(

nway! thanks sudi bace entry kali ni. nanti aku sambung cerita yang lain pasal perjalanan aku semester ni di kolej. :D