Tuesday, 14 October 2014

Yang hilang berganti tapi semua disayangi. SAHABAT.

Assalamualaikum w.b.t..

for this time aku nak kongsi pasal sorang sahabat yang aku baru kenal selama aku ada kat sini. Syairah namenye. comelkan nama dia? ya secomel tuannye. hehek!


ada yang tengok gamba kitorang amek sesame cakap kitorang macam kembar. ye, sama macam dua orang kawan baik aku yang sebelum ni, bila aku amek gamba sesame ngan dorang, ramai yang cakap kitorang kembar. maybe itulah yang menjadikan kami rapat agaknye. ade sedikit persamaan even sebenarnya tak sama langsung. haih, rindu dua orang sahabat yang dulu tu. walau berjauhan, rindu and sayang tetap kuat pada diorang. Syaidatul Aisya and Norfaizatul Amira. :')


dengan Syaira a.k.a Ira ni, memacam hal aku buat kat sini dengan dia. selalu jugak buat kerja gila. hobi baru kitorang, selfie. HAHA! beli handfone pum jenis yang sama, so hobi baru selfie lah jadinya. huhu.. antara kerja gila yang selalu jugak lah kitorang buat bila kerja sama shift, midnite, esoknye balik kerja dalam pukul 7 pagi lebih sampai rumah, tido lepastu bangun dengan tak mandinye pergi makan kat luar and palingggg gile pergi makan tu bersertakan pergi karaoke. kahkah! life with besties, nothing impossible for us. haha.


act, dia sebenarnya budak kedai coklat bukan macam aku budak kedai minyak wangi and skincare. tapi sebab satu company tu yang duduk hostel sesama and naik transport sama jugak. hehe. bila stay dengan dia serius aku happy sangat. selain dia aku rapat jugak dengan sorang adik bilik aku nama Mimi. lepastu rapat dengan akak bilik sebelah Kak Putri. yang lain takde rapat sangat. sekadar member serumah and member sekerja je. malas nak rapat dengan ramai orang sebab kite ni duduk dalam kalangan orang rambut je sama hitam tapi hati lain-lain :') tambah aku tahu ada yang cakap buruk pasal aku buat fitnah bagai jadikan aku lagi takut nak rapat dengan lebih ramai orang. :( aku tak peduli pasal orang pun orang peduli pasal aku. tak tahu lah nak buat macam mana lagi bagi orang tahu sikit nak hormat aku sebagai seorang kawan. ergh.


okey balik pada cerita si Syaira ni. kitorang even kerja dekat tempat yang terdedah dengan sosial, setakat ni kami still berusaha untuk jage sosial kami sendiri. maybe aku dengan dia punye instict yang sama, usaha nak berubah kearah kebaikan. susah memang susah, yelah buat baik susah buat jahat senang je. tapi alhamdulillah syukur, dalam usaha kami masih lagi mampu untuk tak terpengaruh and terjebak dengan ape-ape yang negatif selama stay kat sini. tak apa, aku salah dia tegur. dia salah aku pulak tegur. macam tu lah kawan kan? :')


seronok bila dapat member satu kepala dekat memane tempat je kita pergi. dari sensorang je dulu dekat rumah sekarang dah ade teman. happy sesangat. dari dulu risau bila Soleh busy tapi sekarang tak dah sebab ade kawan yang boleh temankan. :) sahabat, hati ikhlas dalam berkawan ikatan yang terjalin pun bersulamkan kasih sayang kan? :')


bulan depan last stay sini. bulan 12 dah masuk kolej balik. nak berakhir dah mase extend aku selama dua semester. nanti nak jadi seorang pelajar balik. rindu sangat kolej tarbiyah tapi lagi sedih fikir nak tinggalkan seorang sahabat yang kita rapat sesangat sampai takut kehilangan dia. kawan senang cari tapi SAHABAT BAIK payah sesangat nak dapat. apakan daya, tiap pertemuan ada perpisahan kan? tak apalah, jauh di mata dekat di hati . ❤


"Ira, Nur mintak maaf sebab mase kite bersame kejap je. tapi Nur nak cakap yang even sekejap, dah banyak Ira ajar and bagi Nur rase erti persahabatan. ikhlas, jujur, sayang, saling memerlukan, semuanyalah Nur rase dalam persahabatan kita. mungkin ada salah silap Nur yang Nur tak sedar selama kita berkawan, tapi percayalah yang Nur sayang sangat dekat persahabatan yang dah terjalin ni. alhamdulillah sebab Allah temukan kite time Nur betul-betul perlukan sahabat yang baik dekat tempat baru. syukur jugak Allah temukan kite dengan rase kasih sayang yang sedia ada sekarang. Nur harap walaupun Nur dah tak ade dekat sini nanti, kita still lagi rapat macam ni. hati kita takkan pernah terpisah walau jarak memisahkan kita okey? :') serius Nur cakap, Nur sayang Ira kerana Allah. Nur harap persahabatan kita ni sampai Jannah ye :'D"


No comments:

Post a Comment