Thursday, 26 February 2015

what friend stands for.

Assalamualaikum.
2nd day got fever. with flu. with cough. rengek² time tido bila sakit, ah, sudah biasa. tak apalah sakit sebab Allah nak hapus dosa² kecik aku. alhamdulillah tanda Allah masih sayangkan aku. :') . kelas petang semalam tak pergi sebab time tu tidi tak mampu nak bangun. tak larat sangat. pagi tadi pun sama so aku decided untuk amek mc. lepas zohor tadi pegi klinik amek mc.

okey, what friend stands for. aku sendiri tak tahu what friend stands for sebenarnya. kawan baik ramai. tapi semua berjauhan dengan aku. apapun, aku tak pernah lupakan diorang. payah nak dapat kawab yang mampu faham perasaan kita, yang mampu susah senang dengan kita and paling penting yang takan lupakan kita even jarak memisahkan. so far setakat ni kawan yang banyak menangis time aku sakit, aku sedih, Syairah. yep, she's the best one even the special one of course 1st besties ever, Syaidatul Aisya. both aku sayang sesangat. termasuk sorang ni, Amira. she's the good one.

aku ramai kawan baik tapi tak bermakna aku lupakan diorang. serius cakap aku selalu rindukan diorang. aku nakkk sangat jumpa diorang. aku nakk sangat spendtime dengan diorang. kalau boleh kumpulkan semua ni then melepak sesame pun bagusss sangat. mybe nanti aku kawen kot baru boleh jumpa semua sekaligus. in shaa Allah lah tu. hahah. :P

berkawan ni mudah ja. tapi nak bertahan tu bukan mudah. banyak konflik. banyak perasaan. kalau dapat yang sebulu okey lah. tapi kalau dapat yang tak sebulu memang akan dapat yang pakai topeng lah. depan kita baik, belakang kita nauzubillah himinzalikk.. aku dah ramai jumpa yang macam ni tapi tu lah, adat la dalam hidup akan jumpa memacam jenis orang. takpe, aku sabar je. nobody's perfect rite? tapi apapun, jadi lah baik untuk semua orang biar orang rasa senang dengan kita. bukan orang rasa benci kat kita. benci sebab kelebihan takpa, itu sebab iri hati, busuk hati. kita memang tak boleh lari dah dengan orang macam ni. tapi jangan bagi orang benci kita sebab perangai buruk kita. apapun, hargailah sahabat baik kita. yang baru di jaga, yang lama di ingati. jangan sampai lupa kawan sudah.

No comments:

Post a Comment