Tuesday, 27 October 2015

First Trip with Family In Law.


hai henkorang semua. okey, untuk entry kali ni aku nak share pasal 1st trip aku dengan keluarga mertua. dorang bawak aku pegi Cameron Highlands 23 Oktober haritu . yeah, syok sangat sebab sejuk tempatnya. mau peluk peluk sahajo, ceh! takdak lah. act, sebelum ni masa kekecik aku pernah mai dah Cameron Highlands ni tapi dulu sejuka gila babeng kot. sekarang ni aku pakai tshirt je pun takdak hal lah. betapa suhu kat Malaysia makin paneh sekarang. hahah

balik pada trip, kitorang pegi pasarnye, taman bunga, strawberry farm and so on. stay dekat homestay Heritage Hotel selama 3 hari dua malam. agak janggal bila pergi dengan family baru tapi still berusaha untuk merasa dan melawan diri bagi selesa. kihkih. take time. take time. :')

nah aku share gamba selfie kat sana. sikit je. sebab sis malu nak bergambau bebanyak. coi.

ini Ayishhh. satusatunya anak saudara lelaki buat masa sekarang. hihi. too cute to handle kot :')















Saturday, 3 October 2015

Terima kasih Angoh and Aliah ❤

assalamualaikum.
post kali ni aku tujukan pada sepupuku Angoh Hidayah and Aliah my Myanmar Girl sebab baaaaaanyakkkkk gila membantu waktu majlis nikah aku haritu. serius oh aku sangat terhutang budi dengan dua orang ni.. Ya Allah hanya Tuhan je yang tahu betapa kelam kabut kami untuk preparationnya namun Alhamdulillah berjalan dengan lancar and Allah permudahkan.

Aliah start tolong 3 hari lagi sebelum majlis. angoh pulak start sampai sehari sebelum majlis hingga ke akhir majlisnya busy. kitorang tido pukul 2 pagi sebab pegi tengok orang butik setelkan pelamin dalam pukul 1 pagi lebih baru setel then bangun pukul 5 setelkan goodies and yang mana patut pulak. bapak peeenattt gilos tapi sangat berbaloi memori yang tercipta.. rindu sangat waktu tu. yelah dah lama tak jumpa angohkan. bila ada majlis sendiri ni baru nak spendtime sesama. walaupun spendtime dalam keadaan busy, aku sangat hargai ohh.

inilah dia dia insan yang begitu banyak membantu aku pada hari itu :')