Sunday, 10 January 2016

2nd time hiking Broga Hills.


hello mellow, Assalamualaikum gais. apa khabar semuanya? hehe. harini aku nak share pasal siang tadi punya cerita. hokey, harini aku pegi "panjat" Broga Hills dengan suami buat ke-2 kali. penat dia tandak lah macam penat 1st time panjat dulu. boleh lah tahan dengan adanya kasut baru yang dihadiahkan oleh suami aku. kesnya kasut lama aku dah licin. masa 1st time hiking tu aku asyik na tergelincir je. kai ni pegi dengan abang ipar dan isterinya serta adik iparku. 5 orang. dorang panjat dulu baru aku ngan suami sebab pegi sana not together-gether. haha :')

Broga Hills ni terkenal la jugak dekat Selangor. setengah perjalanan memang kau rasa makaih jauh lagi kah? tapi lepas sampai ke 1st puncak tu terus penat hilang. not bad pemandangan sangat menarik. tambah kat situ boleh menanti matahari terbit. apa orang kata bahasa matsalleh, sunrise gittew. masa 1st time pegi haritu sempat tengok matahri terbit, pegi berdua je mase tu. tapi kali ni sebab lewat sikit pegi so sampai kat atas matahari dah terbit betul dah masa tu. takpalah, at least pernah jugak merasa kenangan tengok matahari terbit sebelumnya kan. huhuhu..

nah aku kongsi sikit gambar.

i ever ask him to be my "superman, ultraman" once after we've been close 2 years ago. but now he's not only my superman ultraman, he's my Mr.Zauj. Allah plans the best for us rite? we cannot expect anything but we can pray for what we chase for. trust Allah in everything and you will be grateful with your life. 😊


gambar suami sahajo sebab aku serabai selekeh tahap pengemis harini. kah! kbye~ :P

No comments:

Post a Comment