Tuesday, 29 November 2016

Adila VS Adilah

assalamualaikum.

oke gais. sian tadi aku hangout with sorang kawan yang dah lama kenal tapi! baru pestaime keluaq sama jumapa jenjalan sama. kahkah! weird punya friendship relation tapi itulah hubungan kami :)

her name is Adilah Imanina. yep, same like me. beza aku Nur Adila je. panggilan usah cakap, memang sama. haha. for the 1st time in my life after marriage aku keluar dengan kawan sebab sebelum ni busy buat produk yelah aku ken bisneswomen, keh!

nah gambaq untuk aku share sebagai kenangan kat sini :D

this is her :D










Since i know her 4 years ago, she never leave while SOME of my bestfriend become strangers with me. We're contact each other more offen than my bestfriend 😊 feels funny when we're close we hold each other but when we're apart they're avoiding me with no reason and when we're meet again we're close and when apart we're a strangers again. It keeps rotating many times and Idk how people could change so fast 😂. The more i grown up the more i had to admit that i live with this goodfriend not my bestfriends. It hurts soo much but it's the fact that i should accept. :')

Sunday, 20 November 2016

Quote of the day.


No matter how much other try to distract you while on your journey, it's important and essential to always stay true to yourself. :)

Sunday, 13 November 2016

Monday, 7 November 2016

the missing soul.

assalam.

bosan-2 kat rumah sekarang, banyak habis masa copy post dari blog-2 sebelumnya masuk ke blog ni sebab aku dah malas nak tetuka blog dah. cukup lah yang ni last. tambah malas dah nak tuka email. semua bertuka sebab aku buat email then aku lupa password. damn. sib  baik yang email untuk blog ni aku dah save dalam buku nota. kihkih.

the missing soul. yeah the title for this entry untuk jiwa aku sendiri. aku rasa macam jiwa aku dah hilang jauh melayang entah kemana sekarang. mybe sebab aku rase lonely kot. semua kerja dah setel untuk bisnes. so habis masa kat rumah ja bila husband makin busy kerja kena OT sekali outstations ke Damansara, Ampang lah pe semua bagai. serius oh bosan yang amat. kurang member dekat Nilai ni. sampai 1 tahap aku banyak fikir, kepala sakit berdenyut-2 tak pernah punya magrain sekarang dah ade magrain. now aku boleh faham dah kenapa orang punya magrain ada sampai terbaring je atas katil. sakit oh sakitt.

rumah dekat je dengan belah family in law. tapi jenis aku selagi tak ada benda penting aku tak ada rasa nak jumpa-2 yela rase segan tu ada lagi . payah sikit jenis aku ni nak rapat dengan orang kan. bagi aku janji aku takde cari pasal sudah lah. daripada rapat sesangat kang ada selisih faham sikit mula nak benci membenci kan? so better biasa-2 sahaja. ni pun sekarang tengah mencari kerja sebab dah terlampau bosan duk kat rumah ja. kesian kan aku?

husband aku tiap kali balik kerja mesti cakap kesian tengok aku dah macam tak terurus. kahkahkah! takpalah, next month beliau janji nak bawak pegi bercuti. yiihaaa! kalau jadi and beliau takde kena outstations or OT pada hari plan tu lah. kahkahkah. KALAU. phew. mybe rupa aku dah teruk sangat kot sekarang sampai beliau cakap macem tu. kehkeh

srsly aku rasa jiwa aku dah melayang kemana sebab kekadang emosi aku pun tak stabil tau. kejap rasa sedih, happy and tension tak masal. nak kata sebab pregnant, belum ada petanda lagi buat masa sekarang. kah! aku kuat tido gak skang. agaknya memang aku rasa lonely gegila kot. ish! payah nak cakap. aku terang kat sini pun rasa macam tak berapa lengkap apa yang nak aku cakapkan. masalah rumatangga setakat ni belum ada lagi sebab suami aku jenis nak paham aku sedaya mungkin. hahah. aku rasa sakit lama aku dah datang balik kot. sakit yang entah kenapa tu. and i think it's getting worst day by day. sampai aku rasa malas nak jumpa sesiapa tambah family.

aku banyak rasa nak menyendiri. stay je kat rumah. husband ajak keluar pun aku taknak. tapi bila dia busy kerja aku rasa lonely tahap nak mamp*. ni kot yang dikatakan tekanan JIWA. bahaha. ni sekaranf dia dah makin busy ni lagi lah aku macem separuh gila kot? haha. bahaya oh. camana nak pulihkan masalah ni? gross. ilostmyself




Sunday, 6 November 2016

Quotes of The Day ❥

Dont let the silly little dramas of each day get you down. For you are here to do great things.

Let your dreams be bigger than your fears and your actions be louder than your words.

Friday, 4 November 2016

Aku perlu masa.

assalamualaikum.

dalam hidup kita ni sebenarnya banyak benda kita terasa. antara simpan or tak je. tapi kalau dah banyak benda di simpan, parah sakitnya. banyak kali cuba untuk melupakan, masih belum mampu. kenapa? sebab tak semua orang punya hati dan hal yang sama. masing-2 punya keputusan sendiri. begitu jugak aku.

saje keluarkan isu ni kali ni sebab rasa nak share perasaan sendiri pada waktu sekarang. aku bukan jenis mudah percaya pada orang. kadang intinct aku sendiri buat aku rasa beban sangat-2 nak hadap orang ataupun nak kenal orang-2 baru sebagai kawan ni. aku tak ramai kawan sebenarnya kalau di ikutkan, sebab bagi aku ramai kawan ni if tak berkualiti menyakitkan hati jugakkan? dats why aku memang jenis saaaangat memilih untuk admit seseorang tu sebagai kawan baik aku.  strangers lebih okey dalam kamus hidup aku sebab kawan pun kadang banyak tikam belakang jugak kan? :')

dari bahagian family pun macam tu jugak. aku jenis payah sikit nak rapat dengan ahli keluar. baik keluarga sendiri ataupun keluar mertua. orang mungkin akan cakap aku ni sombong or pentingkan diri tapi serius aku cakap aku memang jenis tak pandai sangat nak bergaul mesra dengan orang yang aku rasa janggal gila-2. bukan aku taknak rapat dengan orang tapi memang aku jenis yang macam ni. tu aku fikir lantak lah orang nak paham aku ke tak, yang penting kau sendiri tahu kau jenis macam mana and husband aku pun tak pernah nak komen sebab dia faham aku macam mana. dia kata nak bagi orang paham kita ni memang payah so awak buat ajalah apa awak rasa betul janji awak happy :') thanks a lot to him.

perjalanan hidup mematangkan kita. tapi hati? banyak terasa pun bikin mematangkan jugak. kenapa? sebab bila kau banyak terasa kau akan belajar erti menjauhkan diri. dari apa? dari orang yang kau rasa tak perlukan kau pun dalam hidup mereka. banyak benda aku usaha. banyak benda aku pendam. tapi tak semua orang boleh nampak and boleh hargainya. jadi konklusinya? menjauhkan diri jelah sampai kau rasa kau boleh recover balik parah kat hati untuk hadap yang baru pulak.. makan masa, serius cakap. aku perlu masa. bagi aku masa. nak baiki segalanya aku perlu masa. yang banyak. boleh sabar or tak, terpulang. aku tak perlukan persetujuan orang, yang aku perlukan, kekuatan untuk diri aku sendiri lupakan apa yang dah aku simpan.

satu je yang aku tertanya-2..
payah sangat ke nak bagi orang masa untuk pulihkan hati sebenarnya?


Wednesday, 2 November 2016

Welcome November 2016 !

Assalamualaikum w.b.t..
pejam celik pejam celik sekejap je mase berlalukan? dah nak akhir tahun dah kita. alhamdulillah sebab Allah beri kesempatan lagi untuk menjalani kehidupan sekarang ini. semalam updates belog tapi tak cakap pasal kehadiran bulan November sebab terlupa. kahkahkah! so harini jelah aku updates mempelawa datangnya bulan baru ini :)

entah kenapa sejak akhir ni rindu sangat diri yang dulu. time2 zaman kat kolej. bertudung labuh. menutup aurat sebaik-baiknya. kalau dulu pakai handsocks and stokin walau ke mana saje pergi. pakai tudung labuh tanpa fesyen2 bagai nih, now, semuanya selagi husband tak tegur selahi tu lah aku jadi lupa diri.. damnnn! rindu oh personaliti yang lama. tapi tulah, aku dari zaman sekolah suka babab mekap ni :'( tak boleh nak buang oh. yelah perempuan mana tak suka benda-2 cantikkan diri ni. tipuuu lah kalau ada cakap takdek. antara pandai dengan tak pandai je sebenarnya. hurmm

pernah pakai niqab dulu sekejap tapi stop sebabmasa tu rasa macam diri tak cukup baik lagi. takut nanti kalau aku ada buat apa2 yang tak sedap mata memandang pada pandangan orang lain nantikan habis semua niqabis kena cop sebab perangai aku. tak nak lah sebab nila setitik habis rosak susu sebelanga kan? BUT! inshaaAllah aku akan pakai dengan Istiqamah one day. lepas aku rasa aku betul2 dah bersedia and tak akan malukan geng2 niqabis dengan perangai aku. one day. i will sebab tu adalah impian aku dari dulu lagi. pakai bukan sebab nak nampak baik tapi sebab hati sendiri berkehandak sedemikian. so elok jugak lah aku tak teruskan sampai sekarang nanti kan kompem ade yang cakap aku ni pakai sebab nak nampak baik je kesnya perangai aku pun bukannya matang sangat pun lagi dengan suka selpienya .pakai niqab berselpie bagai ni lagilah buat orang cakap buruk kan? :'( betapa kentalnya hati diperlukan bila dah pakai niqab tau? memacam kata yang perlu dimakan nanti. huhu. sebqab pernah ada sikit pengalaman orang cakap buruk sebab tu aku risau nak pakai bila hati belum benar2 bersedia.

papepun, di bulan yang baru ni, aku harapkan somethings good happend lah :'D sis dah lama tunggu sesuatu yang syok terjadi ni sebab dah lama sangat macam orang zaman batu dalam gua ja hidupnya.. banyak plan tergendala. in shaa Allah start bulan ni sis akan usaha realisasikan semuanya. Aminnnnn~ nah kasi campakbalik gambar lama sikit :)



niqab and shawl buat sendiri, jubah hadiah from mertua dari Mekah :)

Tuesday, 1 November 2016

Malassssssssss :(

pernah tak korang rasa macam korang dah malas nak buat apa2 sebab korang dah feedup dengan sesetengah manusia yang banyak cari salah korang je? pernah? yeee.. itulah yang aku rasakan sekarang. makin lama kau hidup, makin banyak kau kena hadap. baik kau ada suami/isteri sekalipun, tak semua benda kau boleh hadapinya bersama sebab sesetengah perkara tu hanya kau seorang sahaja yang mampu mengubahnya. this is our own life kan. hurmm..

kalau perkara yang boleh pasangan kita bantu, perghh alhamdulillah sesangat oh.. cepat and mudah je nak selesaikan. tapi kalu sesuatu yang dorang tak dapat bantu, hanya kita je yang boleh buat sendiri oh em ji, makan masa yang sangat lama and perlukan ketabhan yang sangat tinggi oh. tapi so far alhamdulillah, aku punya suami yang walaupun ade sesetengah perkara kita kena hadap sendiri, suami aku tetap ade kat belakang and sokong aku dalam apa jua yang aku buat janjiiii, betul bukan salah. :'D

cuma tu lah, ada sokongan dari belakang pun kalau kita sendiri down sangat and feedap nak hadap payah jugak kan? ergh. pening fikir apa akan jadi masa akan datang nanti untuk hidup sendiri. makin bertambah usia makin banyak pengalaman and makin banyak hal nak kena hadapi. bertabahlah duhai diri :'(((


petanda malas pada rupa adalah, pakai instant shawl + glasses without any makeup  and lens sampai menampakkan kau punya kepala sebenarnya sangat bulat . haish .

last but not least :'((( my one of my mix bengal kittens died today. sebab musabab masih belum dapat disahkan samada dibunuh oleh ibunya sendiri or ada strangers cats masuk dalam rumah bunuh anaknya :'( dah lah yang paling cantik design bulunya. husband ai marahmarah sangat apgi tadi masuk dapur tengok anak kucingnya dah berlumuran darah atas lantai already gone that time :'(

see? trajis yang amat oh :'((((( nampak macam ada perebutan kat situ kan? macam ibunya tarik dekat leher and the other one tarik dekat peruttt :'((((

kalau besar nanti kompem macam ni rupa dia :'( sedihnyaaa. apakan daya, tiada rezeki and pendek saja jodohnya dengan kami.