Monday, 7 November 2016

the missing soul.

assalam.

bosan-2 kat rumah sekarang, banyak habis masa copy post dari blog-2 sebelumnya masuk ke blog ni sebab aku dah malas nak tetuka blog dah. cukup lah yang ni last. tambah malas dah nak tuka email. semua bertuka sebab aku buat email then aku lupa password. damn. sib  baik yang email untuk blog ni aku dah save dalam buku nota. kihkih.

the missing soul. yeah the title for this entry untuk jiwa aku sendiri. aku rasa macam jiwa aku dah hilang jauh melayang entah kemana sekarang. mybe sebab aku rase lonely kot. semua kerja dah setel untuk bisnes. so habis masa kat rumah ja bila husband makin busy kerja kena OT sekali outstations ke Damansara, Ampang lah pe semua bagai. serius oh bosan yang amat. kurang member dekat Nilai ni. sampai 1 tahap aku banyak fikir, kepala sakit berdenyut-2 tak pernah punya magrain sekarang dah ade magrain. now aku boleh faham dah kenapa orang punya magrain ada sampai terbaring je atas katil. sakit oh sakitt.

rumah dekat je dengan belah family in law. tapi jenis aku selagi tak ada benda penting aku tak ada rasa nak jumpa-2 yela rase segan tu ada lagi . payah sikit jenis aku ni nak rapat dengan orang kan. bagi aku janji aku takde cari pasal sudah lah. daripada rapat sesangat kang ada selisih faham sikit mula nak benci membenci kan? so better biasa-2 sahaja. ni pun sekarang tengah mencari kerja sebab dah terlampau bosan duk kat rumah ja. kesian kan aku?

husband aku tiap kali balik kerja mesti cakap kesian tengok aku dah macam tak terurus. kahkahkah! takpalah, next month beliau janji nak bawak pegi bercuti. yiihaaa! kalau jadi and beliau takde kena outstations or OT pada hari plan tu lah. kahkahkah. KALAU. phew. mybe rupa aku dah teruk sangat kot sekarang sampai beliau cakap macem tu. kehkeh

srsly aku rasa jiwa aku dah melayang kemana sebab kekadang emosi aku pun tak stabil tau. kejap rasa sedih, happy and tension tak masal. nak kata sebab pregnant, belum ada petanda lagi buat masa sekarang. kah! aku kuat tido gak skang. agaknya memang aku rasa lonely gegila kot. ish! payah nak cakap. aku terang kat sini pun rasa macam tak berapa lengkap apa yang nak aku cakapkan. masalah rumatangga setakat ni belum ada lagi sebab suami aku jenis nak paham aku sedaya mungkin. hahah. aku rasa sakit lama aku dah datang balik kot. sakit yang entah kenapa tu. and i think it's getting worst day by day. sampai aku rasa malas nak jumpa sesiapa tambah family.

aku banyak rasa nak menyendiri. stay je kat rumah. husband ajak keluar pun aku taknak. tapi bila dia busy kerja aku rasa lonely tahap nak mamp*. ni kot yang dikatakan tekanan JIWA. bahaha. ni sekaranf dia dah makin busy ni lagi lah aku macem separuh gila kot? haha. bahaya oh. camana nak pulihkan masalah ni? gross. ilostmyself




No comments:

Post a Comment